LD(PE) & EPP

LD(PE)(polyethyleen) & EPP(geëxpandeerd polypropyleen)

Wil je een zacht materiaal dat je kan induwen en dat hierna terug zijn vorm aanneemt? Dan is LD(PE) (low density polyethyleen) en EPP ( geëxpandeerde polypropyleen) jouw materiaal!

Dit zijn lichte en flexibele zachtschuimen die goede schokabsorptie geven, omdat ze kunnen indrukken en hierdoor de kracht van de impact verspreiden over een groter oppervlak. Ideaal dus als schokdempend en krasvrij verpakkingselement!

Omdat de zachtschuimen makkelijk indrukken, zijn ze minder geschikt voor een zeer zware, langdurige druk (hier is EPS dan weer beter voor geschikt). In tegenstelling tot EPS breken of vervormen PE en EPP niet snel, ook niet na veelvuldige schokken, maar herstellen ze zich na de impact terug tot hun originele vorm. PE/EPP is zowel geschikt bij lage (tot -60°C) als bij hoge temperaturen (tot 100°C). Verder nemen deze materialen weinig water op en hebben ze een goed drijfvermogen.

PE LD

Download technische fiche LD

  Twinplast gebruikt LD PE vooral in densiteiten (29kg/m³, 45kg/m³ en 70kg/m³) en in de kleur zwart. Andere kleuren (wit, grijs, blauw, groen, rood, oranje, …) zijn mogelijk.  Voor LD PE producten vertrekken we uit platen van 2000 x 1000 x dikte. Door zijn strakke look is LD PE geliefd voor inlays voor koffers en andere mooi ogende verpakkingen.

  EPP is iets harder en wordt gebruikt in densiteiten (van 30kg/m³ tot 80kg/m³). EPE/EPP wordt contour gezaagd of gefreesd door Twinplast uit platen van verschillende afmetingen. Hiermee maken we uw schokdempende verpakking voor auto-onderdelen, meubelstukken of industriële onderdelen.

  Eigenschappen:

  • Licht en sterk
  • Flexibel en indrukbaar
  • Herstelt zich snel en volledig na indrukking
  • Lage warmte conductie en goede warmte isolatie
  • Niet waterabsorberend en sterk drijfvermogen
  • Goed bestand tegen weer en wind
  • krasvrij
  • Geluidsdempend
  9cd44f_ef609b315c2b48b59f0242d4e030435a

  Download technische fiche EPP

   Vind uw oplossing op maat

   Wij helpen met een oplossing op maat voor al uw vormen, modellen en rechte stukken in kunststof.

   Scroll naar boven