3D Frezen

De freesmachine freest materiaal weg.

Wist u dat Michelangelo vier jaar gebeeldhoud heeft aan David, zijn beroemdste werk? Als hij nu zou hebben geleefd, gebruikte de kunstenaar vast en zeker een freesmachine om zijn productietijd drastisch te verkorten!

De freesmachine werkt net zoals Michelangelo, die met een beitel stukken marmer wegkapt van een basisblok. De machine schraapt met een (computer aangestuurde) beitel materiaal weg van volle blokken. Deze beitel wordt een frees genoemd. De schrapende beweging is dan bijgevolg ‘frezen’. Op zijn meest eenvoudige wijze, neemt de frees enkel op één plaats materiaal weg.  Zo maken we een verpakking met een kamer waarin uw parfumflesje perfect past. Een bekisting voor een zuil in beton te gieten kan ook op deze manier gemaakt worden. En dit zowel voor 1 stuk als voor grote series!

9cd44f_46bcba0a016b4484a7f36858ac81bd0d

Een 3D figuur als reversed engeneering.

Daar waar 3D printen van niets begint en materiaal print waar dit nodig is, start 3D frezen van een volle blok en haalt materiaal weg waar dit niet meer nodig is. Een heuse 3D figuur maken we door langs verschillende zijden te frezen en op sommige plekken meer weg te halen dan op de andere. Zo verschijnt er uit een volle blok een heus badeendje!

Als je enkel op de bovenkant meer of minder materiaal wegneemt dan zien we ineens het glooiende landschap van een topografische kaart! Hoe groter, hoe liever! De ROX auto op ware grootte? Lukt perfect! Materialen zoals EPS en PU zijn juist geschikt voor grote eyecatchers of blow-ups van uw product in te creëren. Ons record staat op een potvis van 18 meter,maar u mag daar gerust boven gaan! Eindeloos bouwen we verder, door gefreesde stukken aan elkaar te monteren.

9cd44f_a225593d706845cea25b88b8e58f7dbe

Een 3D tekening als basisbestand (Solidworks of Rhino).

Net zoals Michelangelo beeldhouwt volgens de afbeelding die hij in zijn hoofd ziet, wil onze freesmachine een 3D tekening in zijn besturing. Van een .jpg kan hij niet starten. Hij eist een 2D CAD tekening (.dwg, .dxf) of een 3D tekening (.STP, .STL). Dit kan u in een tekenprogramma tekenen (of brengen we u in contact met een ontwerpbureau).  Een bestaand schaalmodel, kunnen we via een 3D scan digitaliseren en omzetten naar een bruikbaar 3D bestand.

9cd44f_ef609b315c2b48b59f0242d4e030435a

Krijg een offerte op maat

    Bijlage toevoegen

    Scroll naar boven