top of page

NL | FR | EN

PU (polyurethaan)

PU (PUR) of polyurethaanschuim is een thermoharder (niet herbruikbaar want de structuur is chemisch aangepast, waardoor hij niet smelt tot een grondstof maar verkoold). Door deze chemische aanpassingen kan PU voorkomen in verschillende hardheden en densiteiten (40kg/m³, 60kg/m³, 80kg/m³ en 120kg/m³). Op basis van de toepassing wordt hierin een keuze gemaakt.

 

PU kan gemakkelijk verwerkt worden via contour zagen en frezen, aangezien deze schuim zich kenmerkt door zijn stijfheid. Verder heeft PU een homogene structuur waardoor na het frezen een egaal oppervlak ontstaat. Daarnaast is PU (in tegenstelling tot EPS) compatiebel met polyester, waardoor dit materiaal uiterst geschikt is om af te werken met polyester of te coaten (zowel op oplosmiddelbasis, als epoxyhars en glasvezelversterkte kunsthars).

 

De eigenschappen van PU zijn dat hij zijn vorm behoudt bij een temperatuur tussen -180°C en 100°C. PIR is een aangepaste variant van PU met dezelfde eigenschap en bovendien niet brandbaar is en erg geschikt is voor de isolatie in isolatiemantels. PIR kan immers temperaturen weerstaan van -200°C tot 120°C en PIR-HT kan zelfs tot 200°C aan. Zonder afwerkingslaag verkleurt PU in het zonlicht tot een bruine kleur. Voorts neemt PU weinig vocht op, waardoor hij bestand is tegen regen. Daarnaast heeft hij een sterke vormstabiliteit en scheurt hij niet gemakkelijk door.


 

Platen PU60
Platen PU60

Gezaagde platen op maat!

press to zoom
PU 40
PU 40

Betonbekisting voor zwembadrandsteen

press to zoom
PU 80
PU 80
press to zoom
PU 40 en 80
PU 40 en 80

Basismodel voor polyester mal op te maken voor automaat.

press to zoom
PU 40
PU 40

Barmeubel dat wordt gefreesd

press to zoom
PU 40
PU 40

Gefreesde voorkant van volkswagenbusje

press to zoom
bottom of page