Slagvast PP

Slagvast PP is een thermoplastische kunststof gekenmerkt door een hoge slagvastheid en een breed temperatuurbereik. Dit materiaal kan dus zowel bij zeer lage als bij hoge temperatuur toegepast worden. Deze kunststof mag rechtstreeks in contact komen met voedingswaren en is bovendien uitzonderlijk chemisch resistent. Producttoepassingen vinden we dan ook terug in de meest uiteenlopende branches.

Er wordt vertrokken van het granulaat dat men door middel van extruders omzet tot folie.  Deze verdere verwerking zal gebeuren met thermovormmachines, waarna de afwerking met pons-, kap-, en freesmachines het uitzicht en de afwerkingsgraad van de producten zal bepalen. Restmateriaal wordt onmiddellijk vermalen en terug gerecycleerd in het slagvaste polypropyleen. In de meeste toepassingen, wordt nu reeds gewerkt met een toevoeging tot gemiddeld 50% aan gerecycleerd materiaal! Wat de afmetingen van de producten betreft, deze kunnen variëren in verschillende afmetingen tot Euro pallet formaat.  Restmateriaal wordt onmiddellijk vermalen en gerecycleerd.

PP is elastisch en slijtvast, het is hygiënisch en gemakkelijk te reinigen, het is zeer taai en scheurvast. Dit alles bij een breed temperatuurbereik.

9cd44f_cc50ea21317a48cd93fbe5c0f9e39515

Vind uw oplossing op maat

Wij helpen u bij een oplossing op maat voor al uw complexe vormen in kunststof.

Scroll naar boven