top of page

NL | FR | EN

Slagvast PS (polystyreen)

Slagvast polystyreen (PS) is een thermoplastische kunststof die zich door middel van warmte gemakkelijk laat vormen en plooien. Artikelen in PS leveren geen problemen op voor de gezondheid, zijn heel stabiel en laten zich uitstekend recycleren. Ze zijn eveneens uitermate hygiënisch en mogen rechtstreeks in contact komen met voedingswaren. PS bevat stabilisatoren die het materiaal behoeden tegen snelle veroudering onder invloed van zuurstof en verhoogde temperaturen. Producten kunnen dan ook jaren mee zonder dat de kwaliteit noemenswaardig terugloopt. De dikte kan variëren van 0,3 mm tot 5 mm. Wat de andere afmetingen van de producten betreft, deze kunnen variëren van enkele centimeters tot delen van 3 m op 1,2 m.

Dit slagvast polystyreen heeft een zeer breed toepassingsgebied en is door zijn sterkte en zijn afwasbaarheid uitstekend geschikt voor langdurig en meermalig gebruik.

 

 

Slagvast PS behoort tot de categorie van de thermoplasten. Het is glad van oppervlak en gemakkelijk te reinigen. Het is biologisch inert en het is bestand tegen de meeste zuren en basen. Het materiaal is na vormgeving stabiel, hard en stevig en vrij schokbestendig. Het is volkomen veilig bij de vervaardiging, de verwerking en het gebruik ten behoeve van levensmiddelen (ook voor verpakkingen). Het kan als folie aangemaakt worden in alle mogelijke diktes en in vele kleuren.

 

 

PS wordt als eigen fabrikaat verwerkt vanuit de basisgrondstof. Zo is er steeds de mogelijkheid zelf de juiste productsamenstelling te regelen. Er wordt vertrokken van het granulaat dat men door middel van extruders omzet tot folie en onmiddellijk verwerkt of opgewikkelt op rollen voor latere verwerking. Deze verdere verwerking zal gebeuren met thermovormmachines, waarna de afwerking met pons-, kap-, en freesmachines het uitzicht en de afwerkingsgraad van de producten zal bepalen. Productie-afval samen met het restmateriaal wordt onmiddellijk vermalen en terug gerecycleerd in het slagvaste polystyreen. In de meeste toepassingen, daar waar het 'niet-voeding' betreft, wordt nu reeds gewerkt met een toevoeging tot 35% aan gerecycleerd materiaal!

Tray
Tray

voor op pallets met opzetranden.

press to zoom
press to zoom
Lu-koek in slagvast polystyreen
Lu-koek in slagvast polystyreen

Als dak-bekleding voor het sinterklaas huisje in het Wijnegem Shopping Center

press to zoom
Inlegtray voor warme maaltijd
Inlegtray voor warme maaltijd

Warme maaltijden worden vervoerd in de witte tray uit slagvast PS. Achteraf zijn deze trays makkelijk te reinigen.

press to zoom
Tray voor zaklampen
Tray voor zaklampen
press to zoom

Bovenstaande waarden zijn slechts richtinggevend.

Elke gebruiker dient zelf te onderzoeken of de producten geschikt zijn voor het beoogde doel.

bottom of page