NL | FR | EN

Productietechnieken

3D Scannen

Met een 3D scanner kunnen beelden, kunstwerken, technisch moeilijk op te meten vormen en voorwerpen ingescand worden (op voorwaarde dat de scanner aan elke kant van het voorwerp aan kan). De scanner onthoudt de afstand van verschillende punten van het voorwerp tot de scanner waardoor er een 3D puntenwolk ontstaat. Met de computer kan de puntenwolk daarna bewerkt worden.
 

Met de scan kan er een detailvergroting of blow-up gemaakt worden, een sculptuur verschaald worden (zowel vergroten blow-up als verkleinen zijn mogelijk) om hiervan een replica 3D beeld te frezen (3D printen doen wij niet), een mal gemaakt worden om het originele voorwerp te kunnen gieten in beton, het ontwerp bewerken tot kunstwerk of als 3D digitalisatie om zo een digitale database op te bouwen van een volledige collectie, ... Het inscannen kan ook op verplaatsing gedaan worden.

Schroef: Het origineel werd ingescand. De scan werd bijgewerkt (schroefblad rechts is hersteld) en gefreesd in PU.
HandKleimodel werd ingescand. Op basis van de scan werd een blow-up gemaakt in PU60.
MariaHet beeld werd ingescand. Op basis van de scan werd een beeld gefreesd in PU40.
PotvisEen schaalmodel van de potvis werd ingescand. Een potvis van 15 meter werd hiermee gefreesd!
ZitbankEen kleimodel van een bankje werd ingescand. De verschillende perspectieven werden bij elkaar gepuzzeld tot één puntenwolk (3D voorstelling) van dit bankje.

TWINPLAST
T. +32 (0)15 76 08 58
Wolvenstraat 14
B-2861 O.L.V.-Waver

info@twinplast.be

Vacature_Solliciteren_200.jpg
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic