NL | FR | EN

Productietechnieken

3D Frezen: Michelangelo achterna...

De freesmachine kapt materiaal weg.

Wist u dat Michelangelo vier jaar gebeeldhoud heeft aan David, zijn beroemdste werk? Als hij nu zou hebben geleefd, gebruikte de kunstenaar vast en zeker een freesmachine om zijn productietijd drastisch te verkorten!

 

De freesmachine werkt net zoals Michelangelo, die met een beitel stukken marmer wegkapt van een basisblok.
De machine schraapt met een (computer aangestuurde) beitel materiaal weg van volle blokken. Deze beitel wordt een frees genoemd. De schrapende beweging  is dan bijgevolg ‘frezen’. Op zijn meest eenvoudige wijze, neemt de frees enkel op één plaats materiaal weg. Hierdoor ontstaat er een gat. Zo maken we een verpakking met een uitholling waarin uw parfumflesje perfect past. Een bekisting voor een zuil in beton te gieten kan ook op deze manier gemaakt worden. En dit zowel voor 1 stuk als voor grote series!

 

 

 

 

Een 3D figuur als reversed engeneering.

Daar waar 3D printen van niets begint en materiaal print waar dit nodig is, start 3D frezen van een volle blok en haalt materiaal weg waar dit niet meer nodig is. Een heuse 3D figuur maken we door langs verschillende zijden te frezen en op sommige plekken meer weg te kappen dan op de andere. Zo verschijnt er uit een volle blok een heus badeentje!

Als je enkel op de bovenkant meer of minder materiaal wegneemt dan zien we ineens het glooiende landschap van een topografische kaart! Hoe groter, hoe liever! De ROX auto op ware grootte? Lukt perfect! Materialen zoals EPS en PU zijn juist geschikt voor grote eyecatchers of blow-ups van uw product in te creëren. Ons record staat op een potvis van 15 meter,maar u mag daar gerust boven gaan! Eindeloos bouwen we verder, door gefreesde stukken aan elkaar te plakken.

Een 3D tekening als basisbestand (Solidworks of Rhino).

Net zoals Michelangelo beeldhouwt volgens de afbeelding die hij in zijn hoofd ziet, wil onze freesmachine een 3D tekening in zijn besturing. Van een .jpg kan hij niet starten. Hij eist een 3D bestand. Dit kan u in een tekenprogramma tekenen (dit kunnen wij niet voor u tekenen). We scannen wel uw bestaand beeld in om hieruit ons 3D bestand te halen. Een 3D bestand online gevonden, opgebouwd uit minstens 1 miljoen polygonen, laat onze freesmotoren eveneens spinnen. 

 

Kunnen we ook uw product frezen? Vraag het ons!

 

 

TWINPLAST
T. +32 (0)15 76 08 58
Wolvenstraat 14
B-2861 O.L.V.-Waver

info@twinplast.be

Vacature_Solliciteren_200.jpg
  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic